Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

RAMMBOCK

2010  Γερμανία
Είδος   Τρόμου
Αγγλικός τίτλος : Rammbock: Berlin undead

Σκηνοθεσία           Μάρβιν Κρεν
Σενάριο                 Μπένζαμιν Χέσλε, Μάρβιν Κρεν

Παίζουν                 Μιχέλ Φούιτ, Τέο Τρεμπς

Υπόθεση                 Ο Αυστριακός Μιχέλ φτάνει στο Βερολίνο για να παραδώσει τα κλειδιά του διαμερίσματος στην πρώην κοπέλλα του η οποία τον χώρισε πρόσφατα και να κάνει μιά τελευταία προσπάθεια να τα ξαναβρούν.

Welcoming committee
Ο ερωτευμένος Μιχέλ δεν μπορεί να δεχτεί οτι η σχέση του με την Γκάμπι έχει τελειώσει και σκοπεύει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να της αλλάξει γνώμη. Με πρόφαση να της παραδώσει τα κλειδιά πηγαίνει στο σπίτι της προετοιμασμένος να την ξανακερδίσει. Εκείνο που δεν γνωρίζει όμως είναι οτι στο Βερολίνο έχει ξεσπάσει επιδημία οργής. Ένας άγνωστος ιός που αλληλεπιδρά με την αδρεναλίνη προσβάλει τους ανθρώπους και τους μετατρέπει σε μανιακούς κανίβαλους (και όχι ζόμπι).
Πρόκειται για ένα συμπαθέστατο αλληγορικό ταινιάκι, χαμηλού προϋπολογισμού και διάρκειας μόλις μίας ώρας, σκοτεινό, απειλητικό και άκρως κλειστοφοβικό, με κεντρικό ήρωα έναν συντηρητικό μελαγχολικό νεαρό (πλην όμως επίμονο πολυμήχανο και στοχοπροσηλωμένο), ο οποίος με μοναδικό όπλο τη δύναμη που του δίνει ο έρωτας, θα παλέψει με όλο του το είναι όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να σώσει και την αγαπημένη του.
Ένα ρομαντικό σφηνάκι τρόμου ιδανικό για τους λάτρεις του είδους.
Ο πρωτότυπος τίτλος σημαίνει πολιορκητικός κριός.

Η βαθμολογία μου: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου