Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

HELLISH LOVE (Ερωμένη από την κόλαση)

1972  Ιαπωνία
Είδος  Αισθησιακό μεταφυσικό θρίλλερ εποχής Σαμουράι
Πρωτότυπος τίτλος : SEIDAN BOTAN-DORO

Σκηνοθεσία                 Σόνε Τσουζέι (1937-2014)
Σενάριο                       Κότζι Τογιοσίμα

Παίζουν                      Σετσούκο Ογκάβα, Χάτζιμε Τανομότο, Χιντέμι Χάρα

Υπόθεση                      Ένας άνεργος Σαμουράι και μια πλούσια νεαρή κοπέλλα ερωτεύονται κεραυνοβόλα αλλά ο έρωτάς τους εμποδίζεται από το γεγονός οτι η κοπέλλα ανήκει σε έναν άλλο κόσμο.


Ο Σινζαμπούρο είναι ένας νέος, ωραίος και πολύ άτυχος πρώην Σαμουράι που προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας ομπρέλες. Η μοίρα τον οδηγεί στον έρωτα της πανέμορφης αλλά εξ' ίσου άτυχης Οτσούγιου και οι δύο νέοι μπαίνουν σε μιά περιπέτεια ζωής και θανάτου, ονείρου και πραγματικότητας, αγάπης και μίσους. Ο έρωτας όμως που όλα τα νικάει, βρίσκει τον τρόπο να θριαμβεύσει κόντρα σε όλες τις εξωφρενικές αντιξοότητες υπόγειες, επίγειες και ουράνιες.
Πανέμορφα χρώματα, πρωτότυπη σκηνοθεσία και εξαιρετική μουσική επένδυση είναι το αισθητικό πλαίσιο αυτής της θλιβερής ονειρικής νεκροφιλικής ταινίας που συνδυάζει τον, σχεδόν αναίμακτο, τρόμο με το μαλακό πορνό. Μερικές ασάφειες στην ροή της ιστορίας είναι κάπως ενοχλητικές αλλά δεν επηρεάζουν την συνολική κατανόηση της υπόθεσης.

 "Ο μύθος του φαναριού σε σχήμα παιώνιας" 

Στην Ιαπωνία του 17ου  αιώνα ήταν πολύ δημοφιλές ένα παράξενο ομαδικό παιχνίδι που ονομαζόταν "100 μεταφυσικές ιστορίες". Μόλις σκοτείνιαζε, οι παίκτες άναβαν 100 φανάρια και διηγούνταν ιστορίες με φαντάσματα οι οποίες κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα. Όταν η νύχτα έπεφτε για τα καλά, καλούσαν τα πνεύματα μέσω ενός καθρέφτη. Η δημοφιλία του παιχνιδιού ήταν τέτοια, που οι ιστορίες αυτές μεταφέρθηκαν στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική, στο θέατρο και φυσικά στον κινηματογράφο. Η ιστορία της Οτσούγιου είναι μιά από αυτές τις ιστορίες και έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη.
Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας σημαίνει "Ο μύθος του φαναριού σε σχήμα παιώνιας".

Η βαθμολογία μου : 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου